Welkom bij Happy Haakwerk

Bedankt voor het bezoeken van mijn blog! Ik ben niet erg handig, maar ik hoop dit wel te gaan worden, zodat ik mijn happy haakwerk met u kan delen.
Ik probeer met regelmaat wat patronen te publiceren, zodat u thuis zelf aan de slag kunt gaan.
Veel plezier op mijn blog en laat gerust een bericht achter!

zondag 1 april 2012

Tutorial/Patroon gehaakte tas vol met bakvormpjes

Hier mijn eerste patroon voor een gehaakt tasje.
De eerste toer zijn uiteraard lossen. Deze tas kun je zo groot maken als je zelf wenst. Ik heb zelf voor lichtblauw gekozen.
De tweede en volgenden toeren heb ik met vasten gedaan. Ga door met vasten op een lengte die je zelf wilt. Ik heb de lap dubbelgeklapt en de zijkanten aan elkaar gemaakt.
!! Ik heb een zelf gehaakt koord gemaakt om het tasje af te sluiten. Het koord bestaat uit lossen en een toer vasten. Het koord kun je ook weer naar eigen wens in dikte vormgeven. Je kunt hiervoor ook een lint gebruiken. Om het koord te bevestigen heb ik aan het begin en aan het eind van de lap een toer stokjes gebruikt. Het koordje weef je hier als het ware doorheen. Dus bijvoorbeeld de 4e toer vasten en aan het eind van de lap zorg je ook weer voor een toer stokjes op de 4e toer van het eind.
Als de lap de juiste afmeting heeft, klap je de lap dubbel. De zijkanten heb ik met een andere kleur, bruin, dichtgemaakt met vasten. Bij de onderkant heb ik 2 toeren met bruin gemaakt. De bovenkant heb ik ook weer met bruin afgewerkt.
Dan is het tasje klaar en kun je hem naar eigen wens 'pimpen'. Ik heb eerst een witte cirkel gehaakt met een bruin ribbelrandje. En een knalroze bloem gehaakt en op het witte rondje vastgezet. Vervolgens in het geheel op het tasje gezet. En zie hierboven het resultaat.

Veel haakplezier! En schroom niet om eigen ontwerpen met me te delen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten